پرداخت سالیانه %20 تخفیف!

فروش ویژه
پشتیبانی از
وردپرس
Hubspot
جوملا
دروپال
Wix
شاپفای
مجنتو
Typeo3

IP اختصاصی چیست؟

IP اختصاصی چیست؟

با شما هستیم با آموزش نصب cPanel روی CentOS7 در سرور مجازی یا سرور اختصاصی در خدمت شما خواهیم بود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید. و یا با  محیط آن آشنا گردید به مطالعه این مطللب بپردازید.

بکاپ منظم روزانه هفتگی ماهانه در یک سرور مجزا از مزیت نگارنوین نسبت به سایرین می باشد.

شرکت نگارنوین با همت بهترین کارشناس های قوی به شما کاربران و مشتریهای عزیز خدمت رسانی میکند تا هرچه آسان تر و بهتر به درخواست های خود برسید.

از بین قابلیت‌های میزبانی وب و امکانات جانبی متعددی که تقریباً تمامی ارائه دهندگان سرویس‌های میزبانی ارائه می‌دهند، IP اختصاصی احتمالاً باعث بیشترین تردید در بین طراحان وب به‌شمار می‌رود. اینکه آیا لازم است؟ آیا فایده‌ای دارد؟ آیا اگر از یک سرور اختصاصی استفاده می‌کنیم، واقعاً به آن احتیاج داریم؟ آیا اصولاً به یک IP اختصاصی نیاز داریم؟

این بحث چالش برانگیز همچنان ادامه دارد. در نهایت، تصمیم در این باره که بخواهید یک آدرس IP اختصاصی داشته باشید یا خیر با شما است، اما دانستن چند واقعیت و نظریه می‌تواند به شما در تصمیم گیری دقیق‌تر کمک کند. حال با برخی اصول اولیه شروع می‌کنیم.

آدرس IP چیست؟

آدرس IP، کاملاً از نام دامنه یا URL سایت شما مجزا است. آدرس IP (پروتکل اینترنت) در واقع رنجی از اعداد است که به هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، اختصاص داده می‌شود. دامنه شما در اصل آدرس وب سایت شما است یعنی همان آدرسی که می‌توان آن را در اینترنت یافت. آدرس IP کامپیوتر شما یک برچسب منحصر به فرد است که به اینترنت، وب سایت‌ها و غیره اجازه می‌دهد دستگاه خاص شما را شناسایی کنند. علاوه بر کامپیوتر‌ها و تلفن‌های همراه، سرورها نیز آدرس IP منحصر به فرد خود را دارند.

تفاوت بین IP اشتراکی و IP اختصاصی

اکثر دیتا سنتر‌ها و ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب، خدمات خود را در دو نوع میزبانی متفاوت‌، میزبانی اشتراکی و میزبانی اختصاصی‌، ارائه می‌دهند. در میزبانی اشتراکی، تمام منابع سرور در اختیار تعدادی از سایت‌ها است، فارغ از اینکه مالکیت سایت‌ها متعلق به چه کسی بوده یا اینکه هر سایت چه میزان ترافیک دریافت می‌کند.

در میزبانی اختصاصی، تمام منابع یک سرور کماکان در اختیار مجموعه خاصی از سایت‌ها و برنامه‌ها قرار دارد، اما نحوه تخصیص این منابع در اختیار افرادی است که فضای سرور را اجاره کرده‌اند، نه ارائه دهنده خدمات میزبانی وب. بنابراین در مورد میزبانی اشتراکی، اغلب صدها و گاهی اوقات هزاران سایت وجود دارد که همه بر روی یک سرور قرار دارند، بنابراین همه آنها آدرس IP یکسانی دارند. در مورد میزبانی اختصاصی، سایت‌ها ممکن است ارائه دهنده میزبانی مشترکی داشته باشند، اما آدرس IP همه آنها یکسان نیست.

IP های اشتراکی و IP های اختصاصی نیز به همین روش عمل می‌کنند. زمانیکه هر حساب در میزبانی اشتراکی دارای IP یکسان است، یک آی پی اختصاصی در این حالت یک آدرس اختصاصی و منحصر بفرد است که مختص به سرور میزبان شما است. حال هنگامی که یک آدرس IP اختصاصی منحصر به خود را در اختیار داشته باشید، می‌توانید انتخاب کنید که سایت‌های مختلفی را از آن آدرس IP سرویس دهی و میزبانی کنید و در نهایت، کنترل اینکه چه کسانی از آن استفاده می‌کنند در اختیار شما خواهد بود.

این مسئله به طور معمول به هیچ وجه مشکلی ایجاد نمی‌کند، خواه به‌دنبال میزبانی باشید یا بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را مد نظر داشته باشید، اما در برخی موارد، استفاده از یک آی پی اختصاصی می‌تواند مفید واقع شود، و در برخی موارد نیز حتی داشتن آن ضروری است.

کاربرد آی پی اختصاصی چست؟

برای درک واقعی موضوع  IP های اختصاصی، ابتدا بهتر است با نحوه کار و عملکرد آدرس‌های IP آشنا شویم. آدرس‌های IP ترافیک اینترنت را به موقعیت و مقصد درست آن هدایت می‌کنند. همانند کد پستی‌، افراد زیادی می‌توانند یک IP داشته باشند.

 

اگر یک حساب میزبانی اشتراکی دارید، احتمالاً آدرس IP سایت خود را با ده‌ها نفر دیگر مشترک هستید. در بعضی موارد، ممکن است این IP را با صدها سایت دیگر مشترک باشید. اشتراک این آدرس مشکلی ایجاد نمی‌کند. زیرا هاست‌ها دارای نرم افزارهای مخصوصی هستند، برای تشخیص اینکه کدام درخواست‌های وارده، مختص به کدامین سایت‌های دارای IP مشترک است. و ارائه محتوای مناسب از هر سایت به بازدیدکنندگان، را در کسری از ثانیه مدیریت می‌کنند.

آدرس IP اختصاصی منحصراً متعلق به شما است. ممکن است تصمیم بگیرید از آن آدرس IP برای سرویس دهی سایت‌های متعدد استفاده کنید، اما در نهایت کنترل اینکه چه کسی از آن استفاده می‌کند در اختیار شما است. حال بیایید برخی از مزایای مرتبط با آن را بررسی کنیم.

مزایای IP اختصاصی چیست؟

تا آنجا که به میزبانی مربوط می‌شود، چهار دلیل اصلی برای اینکه چرا یک آی پی اختصاصی برای موفقیت سایت شما مفید یا ضروری است، وجود دارد.

  • برای تامین امنیت سایت خود به گواهینامه‌های SSL احتیاج دارید.
  • سایت شما پر بازدید است و برای حفظ عملکرد آن به منابع اختصاصی احتیاج دارید.
  • به‌طور منظم نیاز دارید از طریق پروتکل انتقال فایل (FTP) به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید.
  • شما باید وب سایت خود را از طریق آدرس IP آن مشاهده کنید.

بسیاری از این دلایل همچنین نشان می‌دهد که زمان مناسب برای ارتقاء بستر میزبانی خود از حالت اشتراکی به اختصاصی فرا رسیده است. البته لازم به ذکر است IP های اختصاصی جهت عملکرد صحیح وابسته به میزبانی اختصاصی نیستند. اگر از چند سایت خود بر روی یک سرور اختصاصی میزبانی می‌کنید، می‌توانید از IP های اشتراکی استفاده کنید، همچنین در عین حال می‌توانید از IP های اختصاصی برای سایت‌های خود که بر روی یک سرور اشتراکی میزبانی می‌شوند، استفاده کنید. (اگر یک فروشگاه آنلاین از هاست اشتراکی و گواهی SSL استفاده می‌کند، احتمالاً دارای یک آی پی اختصاصی است). از بین دلایل فوق، رایج‌ترین دلیل برای اینکه به یک IP اختصاصی احتیاج پیدا کنید، آن است که قصد داشته باشید از یک گواهینامه SSL برای سایت خود استفاده کنید.

چرا برای گواهینامه های SSL به یک IP اختصاصی نیاز است؟

فرض کنید در حال ایجاد و راه‌ اندازی یک سایت e-commerce هستید. اگر انتظار دارید مشتریان شما کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی خود را در سایت شما وارد کنند، بایستی اطمینان لازم را برای محافظت از اطلاعات به آنها بدهید که از طریق گواهی‌های SSL این اطمینان حاصل می‌شود. برای دریافت گواهی SSL برای سایت خود نیز باید یک آی پی اختصاصی داشته باشید.

اکثر شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی هم برای IP اختصاصی و هم برای گواهی SSL هزینه اضافی دریافت می‌کنند، اما برخی از آنها ممکن است IP اختصاصی را همزمان با خرید گواهی SSL ارائه کنند. برای اطمینان از این مسئله، باید با ارائه دهنده سرویس میزبانی خود مشورت کنید.

چرا برای حجم بالای ترافیک به یک آی پی اختصاصی نیاز است؟

در کل ضرورت وجود یک IP اختصاصی برای یک سایت با ترافیک بالا، به اندازه تامین امنیت میزبانی اختصاصی آن سایت، پر اهمیت نیست. سایت‌های e-commerce که گواهینامه SSL خریداری می‌کنند به احتمال بالا از قبل دارای یک آی پی اختصاصی هستند و احتمالاً دارای هاست اختصاصی نیز هستند.

اگر وب سایت شما روزانه با حجم زیادی از بازدید مواجه است، خواه از نوع e-commerce باشد یا خیر‌، ممکن است بخواهید تهیه یک آی پی اختصاصی را مد نظر داشته باشید. با استفاده از میزبانی اختصاصی (و یک IP اختصاصی)، وب سایت شما احتمالاً در زمانی که بازدید کنندگان زیادی در حال بازدید از سایت شما هستند، سرعت و عملکرد شما را افزایش می‌دهد یا حداقل بازدیدکنندگان شما، همان سرعت و عملکردی که از سایت شما در ذهن دارند را تجربه خواهند کرد

همچنین احتمال بروز اختلال در عملکرد سایت شما در ترافیک بالا را کاهش می‌دهد، که البته این یک مشکل برای سایت‌های پر بازدیدی که از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند بسیار رایج است.

تاثیر IP اختصاصی در سئو سایت

استدلال در خصوص ارتقاء SEO با استفاده از IP های اختصاصی را از دو جنبه می‌توان مورد بررسی قرار داد: رتبه بندی ranking  و spam.

برخی از متخصصان بهینه سازی موتور جستجو (SEO) معتقدند موتورهای جستجو به احتمال زیاد به سایتی که دارای یک آدرس آی پی اختصاصی است، اعتماد بیشتری دارند و به آن رتبه بالاتری در موتور جستجو می‌دهند. در خصوص این نظریه بحث‌های زیادی وجود دارد و تقریباً هیچ مدرکی برای تایید آن وجود ندارد.

گوگل در برخی از محاسبات خود از آدرس‌های IP استفاده می‌کند، اما بیشتر برای تشخیص اعتبار لینک‌های ورودی از آدرس‌های IP استفاده می‌کند. معمولاً به لینک‌ها با IP های مشابه کمتر اعتماد می‌شود. اما احتمال تاثیرپذیری از این رویکرد حتی در یک سرور اشتراکی بسیار کم است. از نقطه نظر اسپم نیز Google احتمالاً به سایت‌هایی که در IP range مشترک با junk blog ها و spammer ها قرار دارند، کمتر اعتماد می‌کند. از لحاظ تئوری در یک سرور اشتراکی، رفتار غیراخلاقی یک شخص با IP اشتراکی‌، می‌تواند برای همه مشترکین جریمه در پی داشته باشد. البته این موضوع زیاد هم منطقی نیست. گوگل به وضوح می‌داند که میلیون‌ها وب سایت از میزبانی اشتراکی استفاده می‌کنند، بنابراین استراتژی لازم را برای مقابله با این مسائل اتخاذ خواهد کرد.

سرعت لود صفحه در آی پی های اختصاصی

آیا آدرس IP اختصاصی می‌تواند به لود سریع سایت شما کمک کند؟

از بعضی جهات، شاید انتظار داشته باشید چنین باشد. روی هم رفته ترافیک کمتری به سمت آن IP می‌رود. اما جور دیگری به این مسئله نگاه کنید. هر سرور باید بسته‌ها را بازرسی کند، درخواست را بررسی کرده و به دامنه صحیح برساند. خواه یک سایت یا هزاران سایت در آن IP واقع باشند، این رویه برقرار است. هر سرور باید این روند را طی کند؛ تعداد مقصدهای احتمالی چندان مهم نیست. به همین جهت، تفاوت در زمان پردازش آنقدر ناچیز است که قابل صرف نظر است.

بزرگ ترین فواید یک IP اختصاصی چیست؟

داشتن یک IP اختصاصی یک مزیت بارز دارد، و آن اینکه به شما امکان می‌دهد اختیار عمل بیشتری در قبال سرور خود داشته باشید. برای میزبانی از گواهینامه SSL خود به یک آدرس آی پی اختصاصی نیاز دارید. همچنین می‌توانید یک سرور FTP را از طریق آدرس IP راه اندازی کنید. می‌توانید یک گیم سرور یا هر سرور دیگر مبتنی بر IP راه اندازی کنید.

اکثر میزبانان وب برای اکثر قریب به اتفاق سایت‌ها گواهینامه‌های SSL مشترک ارائه می‌دهند، و تعداد بسیار کمی از افراد نیاز به اجرای یک سرور FTP مبتنی بر IP خواهند داشت. اما در برخی موارد، مزایای آن کاملاً مشهود است.

آیا آی پی اختصاصی معایبی هم دارد؟

در کل وجود IP اختصاصی توصیه می‌شود و مزایای آن مشخص است، ولی تاثیر آن در SEO زیاد مشهود نیست. یکی از مسایلی که مهم بنظر می‌رسد spam  است. در سایت خود از ابزار Google web master استفاده کنید و سعی کنید سایت خود را مطابق با استانداردهای گوگل بهینه کنید. اگر از عملکرد هاست فعلی خود راضی نیستید به هاست جدیدی منتقل شوید و برای بهبود عملکرد خود صرفاً به آی پی اختصاصی متکی نباشید.

آیا باید یک IP اختصاصی بخرم؟

بحث‌های زیادی پیرامون IP اختصاصی و جوانب مثبت و منفی استفاده از آن وجود دارد. بهتر است به استدلال‌های موافق و مخالف استفاده از یک آی پی اختصاصی نیز نگاهی بیندازیم:

موافقان:

  • آدرس‌های IP اختصاصی یکی از ویژگی‌های اساسی برای بهبود امنیت سایت شما از طریق بکارگیری گواهینامه‌های SSL است.
  • می‌توانید از طریق FTP به سایت خود دسترسی پیدا کنید و همچنین از طریق آدرس IP آن را در مرورگر خود لود کنید.
  • دامنه‌های دارای ترافیک بالا هنگامی که از طریق منابع اختصاصی لود می‌شوند، کمتر دچار اختلال می‌شوند.

مخالفان:

  • علیرغم مزایای ادعایی در خصوص SEO، هیچ دلیل مستندی مبنی بر ارتقاء سئو سایت شما با یک IP اختصاصی وجود ندارد.
  • تاثیر افزودن آی پی اختصاصی، در هاستینگ‌های سرور اختصاصی یا سرور اختصاصی مجازی مشابه نیست.
  • اگرچه ممکن است تصور شود یک IP اختصاصی می‌تواند برای سرعت لود صفحات سایت شما مفید باشد، اما این تاثیر آنقدر قابل توجه نخواهد بود که بتواند رتبه شما را در نتایج موتور‌های جستجو چندان بهبود بخشد.

اگر در پی ارتقای امنیت وب سایت خود هستید، خرید یک آی پی اختصاصی به عنوان بخشی از بسته SSL سرمایه گذاری خوبی است. با این وجود، اگر از یک سرور میزبانی اشتراکی استفاده می‌کنید، از خرید صرفاً یک آی پی اختصاصی به عنوان یک افزودنی مستقل در بسته میزبانی خود خودداری کنید. در عوض می‌توانید هاست خود را به میزبانی اختصاصی ارتقاء داده و در این فرایند ارتقاء از پلن اشتراکی به پلن اختصاصی‌، خرید آی پی اختصاصی را هم مد نظر قرار دهید.

 

سرور مجازی فنلاند

تبریک می گوییم مقاله آموزش نصب cPanel روی CentOS7 در سرور مجازی یا سرور اختصاصی پایان رسید با مقالات بعدی ما را همراهی کنید.

شعار همیشگی: حفظ مشتریان فعلی ، دعوت از مشتریان قبلی ، جذب مشتریان آتی.

 

 

نگارنوین

اولین و بزرگترین مرکز ارائه دهنده سرورهای مجازی ، اختصاصی ، دامنه ، هاست و طراحی سایت و گرافیک در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *