شعار همیشگی: حفظ مشتریان فعلی ، دعوت از مشتریان قبلی ، جذب مشتریان آتی
بررسی تفاوت های سه نوع سرور Blade ،Rack و Tower
با شما هستیم با آموزش بررسی تفاوت های سه نوع سرور Blade ،Rack و Tower در خدمت شما خواهیم بود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید. و یا با محیط آن آشنا گردید به مطالعه این مطللب بپردازید.
بکاپ منظم روزانه هفتگی ماهانه در یک سرور مجزا از مزیت نگارنوین نسبت به سایرین می باشد.
شرکت نگارنوین با همت بهترین کارشناس های قوی به شما کاربران و مشتریهای عزیز خدمت رسانی میکند تا هرچه آسان تر و بهتر به درخواست های خود برسید.
بررسی تفاوت های سه نوع سرور Blade ، سرور Rack و سرور Tower
سرورها با پیکربندی های مختلفی ارائه می شوند. انتخاب هر یک از سرور ها (سرور Blade ، سرور Rack و سرور Tower) در مرکز داده بر عملکرد پایگاه داده، فضای ذخیره سازی، بودجه ها و مقیاس پذیری آن تأثیر می گذارد.
به همین دلیل در این مقاله به بررسی تفاوت های سه نوع سرور Blade ، Rack و Tower می پردازیم. اینکه مزایا و معایب آنها چیست و کدام نوع متناسب با نیازهای شما می باشد.
در ابتدا خلاصهای از هر یک را بررسی کنیم:
- سرور های Rack یا Rack Mount بر روی رک های استاندارد نصب شدهاند که می توانند ارتفاعی به میزان ۱۰ فوت (حدود ۳۰۵ سانتی متر) داشته و این امکان را به پایگاه داده می دهد تا ده ها سرور نصب شده روی رک را به طرز کارآمدی مستقر کند.
- سرورهای Blade نیز مدارهای کوچکی هستند که در محفظه سرور فعالیت داشته و یک انتخاب عالی برای قدرت پردازش بالا در یک محیط متراکم هستند.
- سرورهای Tower با قابلیت بهینه سازی و سفارشی سازی بالایی ارائه شدهاند، در نتیجه به سازمان ها امکان پیکربندی دقیق سرور را مطابق با نیازهایشان می دهند.
سرور Rack چیست؟
سرور Rack سروری است که در داخل رک نصب شده است. سرور Rack معمولاً سرورهای عمومی هستند که طیف گستردهای از برنامه ها و زیرساخت های محاسباتی را پشتیبانی می کنند. برای صرفه جویی در فضای دیتاسنتر، تجهیزات این سرورها را به صورت عمودی روی هم در قفسه ها قرار می دهند.
قفسه های استاندارد شده در واحد هایی (Units) اندازه گیری می شوند که ۱.۷۵ اینچ (۴ سانتیمتر) ارتفاع و ۱۹ اینچ (۴۹ سانتیمتر) عرض دارند. سرور Rack به صورت عمودی در این قفسه ها قرار می گیرند، به این معنی که ارتفاع سرور رک ممکن است U1 ، U2 ، U10 یا بالاتر باشد. درست مانند قفسه های U70 که با ارتفاع ۳۰۵ سانتی متر در سال ۲۰۱۶ عرضه شدند. دستگاه های دیگر نیز متناسب با استاندارد واحد rack تولید می شوند، بنابراین شرکت ها می توانند از واحدهای خالی در قفسه های خود استفاده کنند.
مزایای سرورهای Rack
- کارکرد مستقل: هر سرور رک دارای تمام موارد موردنیاز برای اجرا به عنوان یک سیستم مستقل یا شبکهای مانند منبع تغذیه ، پردازنده و حافظه اختصاصی می باشد. همین ویژگی باعث می شود تا سرورهای رک عملیات محاسباتی فشردهای را انجام دهند.
- کارایی: سرورهای نصب شده روی رک و سایر دستگاه های محاسباتی، استفاده بسیار کارآمد از فضای محدود پایگاه داده دارند. همچنین سرورهای رک را می توان به کمک مموری، حافظه ذخیره سازی و پردازنده های اضافی به راحتی توسعه داد. به علاوه فرآیند اتصال و جدا کردن یک وسیله جانبی در این سرورها به منظور اشتراک گذاری و تعیین دسته بندی داده ها، به راحتی می تواند توسط مدیران سرور انجام شود.
- مقرون به صرفه: نحوه قرارگیری این سرور به نوعی است که امکان مدیریت و بهره وری انرژی را با حداقل هزینه به شما ارائه می دهد.
معایب سرور Rack
- مصرف برق: رک های انباشته به واحدهای خنک کننده بیشتری احتیاج دارند که این موضوع هزینه های مربوط به انرژی را افزایش می دهد. به طور کلی هر قدر تعداد سرورهای رک بیشتر باشد، میزان هزینه های انرژی نیز افزایش می یابد.
- نگهداری: قفسه های متراکم سرور به زمان زیادی برای عیب یابی و مدیریت نیاز دارند.
سرور Blade چیست؟
سرور Blade یک محفظه سرور است که چندین صفحه ماژلار مدار به نام پره های سرور را در خود جای داده است. بیشتر سرورهای blade به CPU ، کنترل کننده های شبکه و حافظه مجهز شدهاند. برخی از آنها نیز حتی درایو های ذخیره سازی داخلی دارند. سایر مولفه ها مانند سوئیچ ها، پورت ها و اتصالات برق از طریق شاسی با سرور به اشتراک گذاشته می شوند.
این محفظه ها معمولاً اندازه گیری های واحد دندانه داری دارند که به شما این امکان را می دهد فضای بیشتری ذخیره کنید. به علاوه ادمین های سرور می توانند هر یک از پره ها را دسته بندی کرده و یا هر یک را به صورت جداگانه و به عنوان یک سرور مجزا مدیریت کنند. معماری ماژولار این نوع سرورها آنها باعث می شود تا فرآیند اتصال و جدا کردن یک وسیله جانبی به راحتی انجام شود.
سرورهای Blade دارای قدرت پردازش بالایی برای پاسخگویی به نیازهای پیچیده محاسبات هستند. اگر پایگاه داده خنک کننده و انرژی کافی برای پشتیبانی از زیرساخت های متراکم را داشته باشد، این سرورها می توانند سطوح بالایی از عملکرد را ارائه دهند.
مزایای سرور Blade
- مصرف کم انرژی: به جای تأمین برق و خنک کردن چندین سرور در رک های جداگانه، شاسی برق چندین سرور را تأمین می کند. همین موضوع باعث کاهش انرژی می شود.
- پردازش نیرو: سرورهای Blade در حالی که فضای کمی را اشغال می کنند ، قدرت پردازش بالایی را ارائه می دهند.
- چند منظوره: این سرورها می توانند میزبان سیستم های عامل اصلی، پایگاه داده ها، برنامه ها، خدمات وب و سایر فرآیندها و برنامه های سطح سازمانی باشند.
- در دسترس بودن: محیط سرور Blade عملیات نظارت و نگهداری متمرکز، تعادل بارها و خرابی خوشهای را سادهتر می کند. در این میان Hot swapping نیز به افزایش در دسترس بودن سیستم کمک می کند.
معایب سرور Blade
- هزینه های پیش پرداخت: با گذشت زمان هزینه های عملیاتی استفاده از این سرورها به لطف رابط های مدیریتی ساده و مصرف کمتر انرژی، کمی معقول شده است. با این حال سرمایه اولیه، استقرار و هزینه های پیکربندی معمولا بالا هستند.
- هزینه های مربوط به انرژی: محیط و دمای هوایی که در آنجا سرور های Blade با تراکم بالا نگهداری می شوند، نیازمند کنترل دقیق هستند. در نتیجه هزینه هایی نیز باید برای گرمایش، سرمایش و تهویه محیط صرف شود.
سرور Tower چیست؟
سرور Tower سرورهایی با پیکربندی شاسی مستقل هستند. این سرورها با حداقل قطعات و نرم افزار تولید می شوند، بنابراین مشتریان معمولی و سازمانی می توانند خودشان سرورها را برای کارهای مدنظرشان شخصی سازی کنند. به علاوه سرور Tower معمولاً دارای اجزای اضافی مانند کارت گرافیک پیشرفته، رم یا لوازم جانبی نیستند.
سرور Tower معمولاً مشتریانی را هدف قرار می دهند که می خواهند سرورهای خود را سفارشی کرده و عملیات شخصی سازی را خودشان انجام دهند. به علاوه مشتریان می توانند سرور Tower را به عنوان سرورهای عمومی، سرورهای ارتباطی، وب سرورها یا سرورهای شبکه که با استفاده از پروتکل های HTTP ادغام می شوند پیکربندی کنند. در نتیجه خریداران این نوع سرور می توانند سفارشی سازی مورد نیاز خود را انجام دهند. یکی دیگر از مزیت های آن این است که کسب و کارهای کوچک می توانند برای داشتن یک سرور قدرتمند و اجرای چندین پردازش، از سرور Tower استفاده کنند.
آنها از خارج شبیه کیس های دسکتاپ هستند. نصب چندین سرور تاور، به صفحه کلید ، موش و مانیتور جداگانه احتیاج دارد. یا سوئیچ هایی که امکان به اشتراک گذاری وسایل جانبی را امکان پذیر می کند. آنها می توانند فضای ذخیره سازی شبکه را مانند هر نوع سرور دیگری به اشتراک بگذارند.
مزایای سرور Tower
- مقیاس پذیری کارآمد: سرورهای Tower با حداقل تنظیمات ارائه شده و بنابراین مدیر IT می تواند آنها را بر اساس نیازهای مدنظرش ارتقا دهد. همچنین معمولاً هزینه خرید آنها از سرورهای کامل رک مونت کمتر است.
- هزینه های پایین خنک سازی: به دلیل تراکم کمتر این نوع سرورها، خنک شدن Tower ها نسبت به سایر سرورها هزینه کمتری دارد.
معایب سرور Tower
- هزینه ارتقا: محبوبیت سرورهای Tower بین مشتریان به دلیل قابلیت های سفارشی سازی آن می باشد. اما برای ارتقا اجزای سخت افزاری و نرم افزاری این سرور به یک سطح بالاتر، نیازمند صرف هزینه هستید.
- فضای نگهداری بزرگ: این سرورها در رک ها جای نگرفته و باید فضای زیادی در دیتاسنتر یا محیط کاری را به آنها اختصاص داد. به علاوه برای عیب یابی، افزودن یا به روزرسانی اجزای داخلی نیز باید محفظه های سرور را باز کنید.
- مدیریت محیط نامناسب: در محیط های چندگانهای که سرورهای Tower قرار دارند، مدیر IT باید دستگاه های خارجی را به هر سرور جداگانه وصل کند.