امروز در این مقاله با شما هستیم با یک آموزش کاربردی دیگر تحت عنوان مقایسه هارد یا به طور کلیه مقایسه انواع و اقسام هارد و طبقه بندی هارد های سرور و کامپیوتر و سخت افزارها پس مثل همیشه ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید !
به صورت کلی مقایسه هارد در این آموزش سه نوع هارد های مختلف HDD , SSD , NVMe مقایسه و مزایا و معایب نسبت به یکدیگر به صورت کامل شرح و مقایسه و طبقه بندی خواهند شد.
انواع هارد دیسک: SATA در مقابل SSD در مقابل NVMe
وقتی در مورد ذخیره سازی کامپیوتر صحبت می کنید ، در مورد هارد دیسک ها صحبت می کنید. این دستگاهها جایی هستند که همه اطلاعات رایانه شما وجود دارد ، از فایلهای سیستم عامل که دستگاه شما را اداره می کنند تا سند مهم کاری که مطلقا نمی توانید با بازی ای که در پایان روز شروع می کنید برای استراحت از دست بدهید. همه این موارد بر روی هارد دیسک شما ذخیره می شوند ، بنابراین می خواهید مطمئن شوید که هارد دیسک مناسب را برای هر کاری که سعی می کنید انجام دهید ، دریافت کنید.
سه نوع هارد دیسک مختلف وجود دارد: SATA ، SSD و NVMe. در این مقاله ، با هر نوع و نقاط قوت و ضعف آنها آشنا خواهید شد. این که آیا قصد خرید یا ساختن رایانه جدید یا ارتقاء رایانه فعلی خود را دارید ، این امر به شما کمک می کند تا یکی را نسبت به بقیه انتخاب کنید.
مقایسه هارد
هارد دیسک چیست و چرا به آن نیاز دارم؟
هارد دیسک قطعه ای است که اطلاعات شما را ذخیره می کند. شما اغلب عبارت “هارد دیسک” را به اختصار “HDD” می بینید. دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بخواهید یکی را بخرید:
هارد دیسک فعلی شما خالی است و به یک هارد بزرگتر نیاز دارید
متوجه شده اید که باز کردن اسناد یا صادر کردن فایل های بزرگ مانند فیلم ها به زمان زیادی نیاز دارد
شما در حال ساختن یک کامپیوتر جدید از ابتدا هستید
در هر شرایطی ، درک اینکه چرا می خواهید یا نیاز به یک درایو جدید دارید به شما کمک می کند که بدانید چه می خواهید و به چه چیزی نیاز دارید. هنگامی که این موضوع را فهمیدید ، وقت آن است که در مورد انواع مختلف هارد دیسک ها و جابجایی بین آنها بیشتر بدانید.
درایوهای SATA
هارد SATA
SATA (یا Serial Advanced Technology Attachment) که در سال ۲۰۰۳ معرفی شد ، رابط پیش فرض اکثر هارد دیسک های رومیزی و لپ تاپ است. از آنها به عنوان هارد دیسک SATA یاد می شود ، اما در واقع هارد دیسک های دوار هستند که دارای صفحات چرخان و سوزن متحرک هستند که داده ها را در بخش های متوالی در هر بشقاب می نویسد. هارد دیسک های SATA در مقایسه با نسخه قبلی خود ، هارد دیسک PATA فوق العاده سریع هستند و می توانند با سرعت رابط ۶ گیگابایت بر ثانیه با توان ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه روی دیسک بنویسند.
یک درایو واحد می تواند از ۵۰۰ گیگابایت تا ۱۶ ترابایت متغیر باشد و با هزینه کمتری نسبت به سایر انواع درایوهایی که در اینجا مورد بحث قرار گرفته است ، موجود است. آنها درایوهای خوبی هستند اگر به مقدار زیادی حافظه ارزان نیاز دارید و به خواندن یا نوشتن بسیار زیاد نیاز ندارید. از آنجا که داده ها به صورت فیزیکی بر روی دیسک نوشته می شوند ، می توانند تکه تکه هم شوند ، بدین معنی که بخش های مختلف می توانند در مناطق مختلف دیسک پخش شوند و درایو را کند کنند. آنها همچنین در برابر ضربه و حرکت ناگهانی آسیب پذیر هستند زیرا قطعات متحرک در هر درایو وجود دارد ، که آنها را برای لپ تاپ ها انتخاب ضعیفی می کند.
مقایسه هارد
مزایا:
کم هزینه
اندازه دیسک بالا
معایب:
برای لپ تاپ خوب نیست
نیاز به تکه تکه شدن منظم داردهارد دیسک های SSD
هارد SSD
SSD مخفف عبارت Solid State Drive است. این دیسک ها هیچ قطعه متحرک ندارند. در عوض ، تمام داده ها بر روی فلش مموری غیر فرار ذخیره می شوند. این بدان معناست که سوزنی وجود ندارد که مجبور باشد برای خواندن یا نوشتن داده حرکت کند و سرعت آنها به طور قابل توجهی بیشتر از درایوهای SATA باشد. پیدا کردن سرعت دقیق دشوار است زیرا بسته به سازنده و شکل آن متفاوت است ، اما حتی درایوهای با عملکرد پایین تر با درایوهای SATA قابل مقایسه هستند.
نکته منفی این است که این درایوها به طور قابل توجهی گران تر هستند و اندازه های زیادی ندارند. درایوهای SSD از حدود ۱۲۰ گیگابایت تا ۲ ترابایت متغیر هستند و حدود ۲-۴ برابر قیمت هارد SATA با همان اندازه هستند. از آنجا که هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد ، این درایوها نیز بسیار با دوام تر هستند و عوامل خاصی برای لپ تاپ ها ساخته شده است که آنها را برای ذخیره سازی در سفر ایده آل می کند.
مزایا:
سریع
با دوام تر ، مخصوصاً برای لپ تاپ ها
معایب:
گرانتر از درایوهای SATA است
اندازه دیسک کمتر
NVMe
هارد دیسک NVMe
Non-Volatile Memory Express یا NVMe که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد ، نوعی SSD است که به شکاف PCI Express (PCIe) روی برد اصلی متصل است. این شکاف ها در اصل برای کارت های گرافیک طراحی شده بودند ، بنابراین سرعت فوق العاده ای دارند. سرعت درایوهای NVMe می تواند به رابط کاربری ۳۲ گیگابیت بر ثانیه با توان ۳.۹ گیگابایت بر ثانیه برسد. اگر کاری را انجام می دهید که به مقدار زیادی از دیسک نیاز دارد ، مانند بازی یا ویرایش ویدیو با وضوح بالا ، بسیار مفید خواهد بود.
به همان سرعتی که وجود دارد ، اشکالاتی در NVMes وجود دارد. برای شروع ، آنها فقط در رایانه های رومیزی در دسترس هستند و بسیار گران هستند. همچنین ، در حالی که می توان از آنها به عنوان درایوهای ثانویه استفاده کرد ، اما برای استفاده کامل از آن ، باید سیستم عامل خود را روی آن نصب کنید. در حال حاضر اکثر BIOS از راه اندازی NVMe پشتیبانی نمی کند. هنوز می توانید یکی از آنها را تهیه کنید ، اما ممکن است به معنای تعویض کل برد اصلی شما باشد.
مزایا:
سریعترین نوع دیسک موجود در بازار
معایب:
فوق العاده گران
فقط برای رایانه های رومیزی موجود است
برای بهره مندی کامل ممکن است نیاز به تعویض برد اصلی باشد
زمان انتخاب SATA ، SSD یا NVMe
هنگام تصمیم گیری بین اجزای مختلف ، ملاحظات زیادی وجود دارد. شما باید متناسب با نیازهای فنی ، ظرفیت و بودجه خود انتخاب کنید. در زیر برخی از دستورالعمل ها وجود دارد که ممکن است کمک کننده باشد ، و اگرچه متناسب با هر شرایطی نیست ، ممکن است هنگام برنامه ریزی ساخت کامپیوتر بعدی خود ، آنها را مفید بدانید.
نیاز به مقدار زیادی فضای ذخیره سازی دارد
بودجه محدودی دارند
نیاز به هارد دیسک عمومی دارد
ممکن است بخواهید درایو SSD را در نظر بگیرید اگر:
در حال ارتقاء لپ تاپ هستند
به ذخیره سازی سریع زیر ۲ ترابایت نیاز دارید
درایو NVMe بهتر است در صورت رعایت موارد زیر:
در حال ساخت یک ایستگاه کاری سطح بالا یا رایانه بازی هستید
محدودیت بودجه نداشته باشید
در حال ساخت سروری هستید که میزبان یک برنامه کاربردی با حجم زیاد ذخیره سازی است
مقایسه هارد
همچنین لازم به ذکر است که شما فقط به خرید یک هارد دیسک محدود نمی شوید. رایانه های شخصی معمولاً می توانند چندین مورد را همزمان پشتیبانی کنند. و اینکه آیا عملکرد مورد نظر خود را از آن دریافت کنید بستگی به محل ذخیره فایل ها دارد. به عنوان مثال ، یک پیکربندی رایج برای رایانه های شخصی که ویدیو را ارائه می دهند این است که از درایو سریعتر مانند SSD یا NVMe برای اجرای نرم افزار ارائه ویدیو (Camtasia ، Adobe Premier و غیره) و سپس انتقال محصول نهایی به درایو SATA ارزان تر و بزرگتر استفاده کنید.
به ساختن دانش و مهارت های خود ادامه دهید
اکنون که در مورد انواع رایج هارد دیسک ها و ویژگی های آنها یک دوره تصادف را گذرانده اید ، باید از تصمیم گیری آگاهانه اطمینان داشته باشید. دلایل تعویض درایو ، میزان فضای مورد نیاز و میزان هزینه شما را به خوبی بررسی کنید. با انجام این کار و استفاده از آنچه در اینجا آموخته اید ، تجربه خرید هارد دیسک شما بسیار ساده تر خواهد بود.
تبریک می گوئیم مقاله مقایسه هارد به پایان رسید با مقالات و آموزش های بعدی ما را همراهی کنید.